4226-216, 4226-276, 4222-403 Централа kлинике
4286-063, 4286-060 Служба за максилофацијалну хирургију
stomatolog_nis@kzsnis.rs

Орална медицина

СЛУЖБА ЗА ПАРОДОНТОЛОГИЈУ И ОРАЛНУ МЕДИЦИНУ

Служба за пародонтологију и оралну медицину постоји од оснивања Клинике. Ова Служба је била јединствена, јер се прва и једина у граду бавила проблемима лечења обољења у усној дупљи, као и лечења пародонтопатије и фокалних инфекција.

LjiljanaKesic

проф.др Љиљана Кесић, начелница Службе за пародонтологију и оралну медицину

У Служби данас ради пет лекара: проф. др Љиљана Кесић, прим.др Весна Бранковић, мр др сци Марија Бојовић, асистент, проф.др Радмила Обрадовић, проф.др  Ана Пејчић и три стоматолошке сестре: Славица Дамњановић, Ивана Крстић и Милена Костић.

Кроз дугогодишњи рад Службе едукован је велики број лекара у оквиру специјалистичких и последипломских/докторских студија, као и генерација студената на основним академским и струковним студијама.

У оквиру Службе примењују се најмодерније методе дијагностиковања и лечења пацијената са обољењима оралне слузокоже. У лечењу пародонтопатије, као једне од најчешћих болести зубног потпорног апарата, користе се све најсавременије методе, како превентивне тако и куративне, као и најновији материјали који се користе у свету. Разним хируршким методама саниран је велики број пацијената.

DSC_7087_r

Служба успешно сарађује са Клиником за хематологију, Клиником за кожне и венеричне болести, Клиником за кардиоваскуларна обољења, Клиником за нефрологију и Клиником за очне болести.

У Служби за пародонтологију и оралну медицину је у сталном радном односу 3 лекара специјалиста и 3 стоматолошке сестре.