СЛУЖБА ЗА ПАРОДОНТОЛОГИЈУ И ОРАЛНУ МЕДИЦИНУ

Служба за пародонтологију и оралну медицину постоји од оснивања Клинике. Ова Служба је била јединствена, јер се прва и једина у граду бавила проблемима лечења обољења у усној дупљи, као и лечења пародонтопатије и фокалних инфекција.

LjiljanaKesic

проф.др Љиљана Кесић, начелница Службе за пародонтологију и оралну медицину

У Служби данас ради шест лекара: проф.др Драгиња Којовић, проф. др Љиљана Кесић, прим.др Соња Мартиновић, прим.др Весна Бранковић, др Ивана Григоров, др Марија Бојовић и два асистента др Радмила Обрадовић и др Ана Пејчић.

Кроз дугогодишњи рад Службе едукован је велики број лекара у оквиру специјалистичких и последипломских студија као и генерација студената на основним академским студијама.

У оквиру Службе раде се најмодерније методе дијагностификовања и лечења пацијената са обољењима на оралној слузокожи.

DSC_7087_r

Служба успешно сарађује са Клиником за хематологију, Клиником за кожне и венеричне болести, Клиником за кардиоваскуларна обољења, Клиником за нефрологију и Клиником за очне болести. У лечењу пародонтопатије, као једне од најчешћих болести зубног потпорног апарата, користе се све најсавременије методе, како превентивне тако и куративне, као и најновији материјали који се користе у свету. Разним хируршким методама саниран је велики број пацијената.

У Служби за пародонтологију и оралну медицину је у сталном радном односу 6 лекара специјалиста и 3 стоматолошке сестре.